Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Onmacht van vrouwen

zaterdag 05 feb 2011

Op vrijdag 11 februari 2011, om 20 uur, komt Jenny Vanlerberghe naar de Kasteelhoeve op uitnodiging van het Davidsfonds, vtbKultuur en KAV.
 
Jennie Vanlerberghe is één van de grote bezielers van het vrouwenhuis in het Afghaanse Istalif. Ze springt al jaren in de bres voor vrouwenrechten, een engagement dat ze opnam begin de jaren ’90 nadat ze met de oorlogsgruwel in Kroatië was geconfronteerd.
 
Ze richtte meteen de Belgische tak op van "Moeders voor Vrede". Enkele jaren geleden, in de nasleep van de val van het Taliban-regime, trok ze naar Afghanistan waar ze zag hoe vrouwen beschimpt en mishandeld werden. Het greep haar zo sterk aan dat ze er een vrouwenhuis opstartte. Voor haar werk kreeg ze in 2005 de titel "Vrouw van het Jaar" van Knack. In 2006 is de vrouwenactiviste benoemd tot Ambassadeur van de Vrede (Pax Christi); binnenkort krijgt ze ook de
Franse Onderscheiding voor de Rechten van de Mens.
 
Inkom €5, voorverkoop €4
1,2,3 Hoeilaart €3