Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Onvrede over oude rusthuisbedden

donderdag 28 okt 2010

Marc Beelen, fractievoorzitter van CD&V stuurde ons onderstaand persbericht aangaande de schenking van bedden en meubilair aan Roemenië. Deze zaak leidde al toto heftige reacties binnen de OCMW-raad. Een artikel in Het Nieuwsblad is voor Marc Beelen de druppel... (klik 'lees verder') Waar zijn de meubelen van het oude rustoord “Hof ten Doenberghe “
OCMW-Hoeilaart ? PERSBERICHT!

 
Naar aanleiding van het artikel in het Nieuwsblad dd. 22 oktober 2010 betreffende “Oude bedden naar Roemenie” door OCMW-voorzitter Wilfried Van Raemdonck zijn wij verplicht als CD&V- NVA- fractie van de OCMW-raad van Hoeilaart het juiste verhaal te brengen omtrent de schenking aan Roemenie.
 
Op 28 mei ll. werden de OCMW-raadsleden , in voorbereiding van hun raadsvergadering dd.7 juni 2010 , in kennis gebracht dat het oude rustoord strong>volledig werd ontruimd door het Vlaamse Roemenie comité op 27 mei 2010.
 
In de vergadering van 7 juni 2010 had onze fractie een bijkomend agendapunt toegevoegd nl. 
“Rustoord Hof ten Doenberghe”- Bestemming van de inboedel van het rustoord – onwettige handelingen.”
 
Bij bespreking in de Raad blijkt zoals door ons werd aangebracht :
 

  1. Dat geen enkel beslissend orgaan van het Ocmw deze schenking had goedgekeurd zelfs niet besproken.
  2. Dat het hier om gemeenschapsgoederen gaat en alleen de ocmw-raad hierover kan beslissen en dat hier dus een onwettige handeling werd uitgevoerd.
  3. Dat het roerend goed van het rustoord; volgens onze fractie eerst
    aan  zieke en/ of  hulpbehoevende inwoners dient ter beschikking gesteld te worden alvorens een schenking aan een humanitaire organisatie kan gebeuren.

 
De Open Vld-PW- meerderheid bracht een aantal tegenargumenten aan  zoals hoogdringendheid, geen personeel om dit te ontruimen enz…  alhoewel men al zeker twee jaar wist dat deze actie moest gebeuren.
 
Na klacht door de CD&V – Nva fractie bij de Gouverneur  stelt deze laatste in zijn antwoord dd. 16 juli 2010   “ dat het onaanvaardbaar is raadsleden te informeren nadat  het rustoord volledig ontruimd werd.  Dit getuigt van onbehoorlijk bestuur
 
De Voorzitter heeft als eerste taak het welzijn te garanderen van alle inwoners van Hoeilaart. 
Vijf maand na deze feiten deze schenking als een trofee willen naar buiten brengen is een schande .
Beweren dat CD&V teveel aandacht schenkt aan procedures, zoals de Voorzitter dit nog deze week in de gemeenteraad deed,  is helemaal grof. Daarmee bewijst men andermaal dat men als Voorzitter de taak van een OCMW onderschat of miskent. De eigen zieke en / of hulpbehoevende Hoeilanders in de vergeethoek duwen lijkt normaal bij de voorzitter. Dat hiervoor de meest elementaire begrippen van onze democratie worden miskend lijkt voor Wilfried Van Raemdonck normaal; we kunnen enkel maar herhalen wat de Provincie-Gouverneur schreef: onbehoorlijk bestuur!
 
De waarheid heeft zijn rechten. 
 
Namens de CD&V – NVA fractie OCMW-Hoeilaart.
 
Marc Beelen
– Maggy Lietaert – Steven Benats – Luc Menu