Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Provincie en Europa doen Hoeilaart 110 000 EURO cadeau.

zondag 06 mrt 2011

Begin vorig jaar lanceerde de Provincie Vlaams-Brabant een nieuwe Europese oproep voor plattelandsprojecten, namelijk voor het indienen van projecten die in aanmerking komen voor Europese middelen en ter verbetering van de leefbaarheid van het platteland. 
Ook projecten in het kader van dorpskernvernieuwing- en ontwikkeling, zoals de bouw van het nieuw Felix Sohiecentrum , komen hiervoor in aanmerking.
 
Dankzij deze subsidies wil de provincie ervoor zorgen dat het Vlaams-Brabantse platteland heropleeft en aantrekkelijk blijft. Het is belangrijk om deze positieve dynamiek draaiende te houden. Want volgens de provincie groeit en bloeit het plattenland. De provincie wil met deze projecten zowel de troeven van het platteland uitspelen als anticiperen op de uitdagingen waarvoor het platteland komt te staan.
 
Het project van de gemeente Hoeilaart dat deze subsidie zal ontvangen, kreeg de naam: 'Waar Druif, Dorp en Mensen elkaar ontmoeten”.
 
Hoeilaart krijgt hiervoor een bedrag van 110.000 EURO.Later meer nieuws over de inhoud van het project.