Raymond maakt indruk. Meesterlijk (fotoalbum)

vrijdag 25 mei 2012

Vrijdag 25 mei - Raymond en Hoeilaart hebben een lange geschiedenis samen. Sommigen zullen zich de bals met Raymond nog herinneren in '77, '78 en '79, georganiseerd door de toenmalige jeugdclub Malpertuus. "Zeg dat Van het Groenewoud het gezegd heeft ... in Hoeilaart" waren unieke en grensverleggende momenten uit de Hoeilaartse fuifgeschiedenis.
Daarna keerde hij nog vaak terug op Parkrock en Nerorock tijdens het Druivenfestival, steeds de 'top of the bill'.
 
Gisteren was hij op uitnodiging van de cultuurdienst te gast in "De Eekhoorn". Met zijn theatertournee "Memoires van een balmuzikant" zorgde hij voor een unieke intimistische beleving. Met niet meer dan een akoestische bas (Glen), een accordeon/bandoneon (Ben), een eigenzinnige percussionist (Caesar) en Raymond zelf op piano en gitaar werd een unieke, warme en gevoelige sfeer gecreëerd. 
Raymond is een geval apart, wat op zich al een understatement is. Zijn stem haalt het niveau niet van een gemiddelde "The Voice" auditie en toch heeft hij duizendmaal meer kwaliteit in huis dan de verzamelde Vlaamse showbusiness. Het sleutelwoord is hier "oorspronkelijkheid" en "geloofwaardigheid". Hij is gewoon van een andere wereld. Er zijn geen twee Raymonds.  Een knap repertoire en doorleefde liedjesteksten ...
Daarom alleen al was een live concert als dat van gisterenavond een niet te missen ervaring en daar zullen de 250 toeschouwers het zeker mee eens zijn.
 
Nog een dikke pluim voor de geluidstechnicus. Zelden zo'n goede klank gehoord al zal de schitterende kwaliteit van de muzikanten daar zeker voor iets tussen zitten.
 
Foto's: JanVA