Vanavond: de geschiedenis van het Lindenhof

dinsdag 12 mrt 2013

Dinsdag 12 maart - In 1879 bouwde de baron een nieuw schoolgebouw op het Lindeke: een stevige burcht voor een nieuwe lagere jongensschool. Dat gebouw vormde de basis van wat wij vandaag “Het Lindenhof” noemen. Op 1 feburari 1963 werd het Lindenhof officieel geopend door de toenmalige burgemeester Frans Vandervaeren. Hoeilaart was een feestzaal rijker.Wat volgde is niet zozeer het verhaal van enkele bakstenen maar het levenswerk van een groep gedreven Hoeilanders die met de handen en het hoofd een onuitwisbare stempel gedrukt hebben op de socio-culturele ontwikkeling van onze gemeente: vrijwillgers in hart en ziel.
 
Voor de Nacht van de Geschiedenis 2013 van het Davidsfonds, doorzocht Jan Van Assche alle beschikbare archieven, raadpleegde de oude edities van “De Serrist” en sprak met enkele van de hoofdrolspelers, die de volledige vijftig jaar dag in dag uit hebben meegemaakt.
Aan de hand van video, foto’s en de vele documenten vertelt hij in zijn gekende vlotte stijl, de geschiedenis van dit Hoeilaartse monument: het verhaal van het Lindenhof dat eigenlijk begon met de oprichting in 1879 van een school, door de toenmalige baron. Mis deze boeiende lezing niet.
 
Nacht van de Geschiedenis
Dinsdag 19 maart 2013 om 20u in de Breughelzaal van het Lindenhof.
 
Inkom €5, leden €4. Kaarten te koop bij Mimi’s Optiek en de  cultuurdienst.