Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vincent Strebell in park en gemeentehuis

zondag 17 okt 2010

In het kader van "kunstenaars uit eigen dorp" loopt de volgende twee weken een tentoonstelling rond Vincent Strebell. Hij stelt tentoon, zowel in openlucht als in de inkomhal van het gemeentehuis.
 
Vincent Strebell
Vincent Strebell (°1946) woont al 22 jaar in Hoeilaart. Hij is de neef van de internationaal gerenommeerde Belgische kunstenaar Olivier Strebelle. Om zich van zijn oom te onderscheiden, schrijft hij zijn artiestennaam zonder ‘e’. Ook Vincent stelde reeds op verschillende plaatsen in België en in het buitenland tentoon. Zijn beeldhouwwerken kregen een vaste plaats in onder meer Knokke, Heist, Watermaal-Bosvoorde, Evere, Nijvel en in het vernieuwde Anspach Center te Brussel.
 
Vincent Strebell is een erg veelzijdig kunstenaar. Hij schildert, beeldhouwt, maakt installaties, … Kenmerkend zijn steeds het spel van lijnen, plooien, rondingen, en schaduwen. Hij werkt met staal, spiegels, natuursteen, …
 
Presentatie
Van vrijdag 15 tot en met vrijdag 29 oktober 2010.


  • ·         In de hal van het gemeentehuis schetsen tekeningen en ontwerpen een beeld van zijn werk. U kunt ze gaan bekijken tijdens de werkuren van het gemeentehuis, dit wil zeggen van maandag tot en met vrijdag, van 8.15 tot 16 uur.

  • ·         Buiten in het Jan van Ruusbroecpark kunt u doorlopend een aantal monumentale beeldhouwwerken bewonderen.