Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vluchtmisdrijf op het gemeenteplein

dinsdag 05 okt 2010

Het is niet voor het eerst dat in de bocht tussen kerk en pastorij auto's beschadigd worden door onvoorzichtige bus- en vrachtwagenchauffeurs. Tussen 2 uur vannacht en 8 uur vanmorgen was het opnieuw prijs. Een zwarte Audi A4 werd in de flank gegrepen. UIt de achtergebleven brokstukken blijkt het zo goed als zeker over een autobus van De Lijn te gaan die ofwel niets gevoeld heeft (?) ofwel gewoon is doorgereden. De schade is aanzienlijk. 

Chauffeurs van De Lijn klagen al jaren over de te smalle straten en te scherpe bochten rond het gemeenteplein. Een inspectie van De Lijn, in 2006, in aanwezigheid van het toenmalige gemeentebestuur, bracht echter aan het licht dat er niets mis was met de bochten maar dat vooral de overdreven snelheid en het gebrek aan rijtechniek eerder aan de basis lagen van ongevallen. 

Uiteraard mag niet elke buschauffeur over dezelfde kam geschoren worden, de meerderheid houdt zich aan de regels en heeft dan ook geen problemen, maar de cowboy's, die moeten dringend aangepakt worden.   Bij het indraaien van de iets stijlere helling, richting pastorie, wordt zodanig snelheid genomen dat de geparkeerde auto's vaak op een haar gemist worden. Of ze veroorzaken een ongeval en jammergenoeg te vaak met vluchtmisdrijf. De tijdsdruk waaraan de buschauffeur onderhevig zijn, zal daar niet vreemd aan zijn. Kortom, het wordt hoogtijd dat hier iets aan gedaan wordt, want een 'lichte' aanrijding van een bus, weegt 'zwaar' in de portefeuille van het slachtoffer. En vluchtmisdrijf, om welke reden dan ook, is totaal onaanvaardbaar.