Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Voorleesweek 2010

dinsdag 26 okt 2010

Ook dit jaar neemt de Ruusbroecbibliotheek deel aan de Voorleesweek, een initiatief van de Stichting Lezen, die de leescultuur in Vlaanderen wil stimuleren.
 
Voorleesrugzakjes
Vanafzaterdag 20 november deelt de Hoeilaartse bib leuke zakjes uit met een vijftal boekjes en een cd of dvd. Speciaal voor kinderen (van 0 tot 8 jaar) die zich graag laten verrassen.
 
Ontdek de Tijl Uilenspiegel voor volwassenen!
Voorgelezen worden: alleen iets voor kinderen? Dat dacht u maar! Op zaterdag 20 november biedt de Ruusbroecbibliotheek een voorleesavond voor volwassenen aan.
 
Tijl Uilenspiegel ligt diep ingebed in ons collectieve bewustzijn. Een sympathieke deugniet die vrij als een vogel door de Nederlanden van de 16de eeuw trekt en iedereen voor de
gek houdt. In de klassieker van Charles de Coster wordt hij veel meer dan dat:
hij wordt het ideaal van vrijheid en ontvoogding, van geloof in de vooruitgang en in een menswaardig bestaan. De roman vermengt folklore en geschiedenis met mythe. Wereldliteratuur van eigen bodem. 

Hubert Damen en Tuur Florizoone gooien zich met gepaste gretigheid op Charles de Costers meesterwerk legende en de heldhaftige, vrolijke en roemrijke avonturen van Uilenspiegel en Lamme Goedzak. Met magistrale stem en wervelende accordeon zullen zij deze literaire parel laten schitteren op zaterdag 20 november 2010, om 20.30 uur in het Lindenhof
 
Toegang is gratis. De plaatsen zijn beperkt. Reserveren kan in de bib.
 
Voorleesaperitiefje
Terwijl de kinderen in de jeugdbib luisteren naar de mooiste verhalen, genieten mama/papa/opa/oma van een drankje en een babbel. Dit voorleesaperitiefje vindt plaats op zaterdag 27 november 2010, vanaf 11.30 uur in de bib (Groenendaalsesteenweg 32) en sluit de Voorleesweek in Hoeilaart af.
 
Info: P.O. Ruusbroecbibliotheek, tel. 02 657 17 44, e-mail: bib@hoeilaart.be.

BijlageGrootte
PDF icon Bib Tijl Uilenspiegel.pdf1.42 MB