Welkomstactiviteit "In en om de IJse"

maandag 19 nov 2012

Maandag 19 november - Regionaal Landschap Dijleland (RLD) vzw organiseerde op 13 en 18 november ll. een infoavond en wandeling over de IJse. Met deze activiteit wilde RLD vzw de Hoeilanders welkom heten. Sinds kort behoort Hoeilaart nl. tot het werkingsgebied van deze organisatie.
De infoavond op 13/11 lokte 205 geïnteresseerden. De nieuwe zaal van het GC Felix Sohie zat afgeladen vol. Twee verhalen over libellen, vlinders en vissen passeerden de revue, maar ook de prachtige film over de IJse van Peter Lombaert werd getoond. 
Vorige zondag (18/11) ging een honderdtal mensen met een gids op stap naar de bronnen van de IJse in Groenendaal. De kinderen konden op ‘konijntjespad’ gaan of braakballen pluizen. In het Bosmuseum werd afgesloten met een hapje en een drankje.
 
Tesamen kwamen meer dan 300 mensen afgezakt naar “In en om de IJse”: een succes!
RLD vzw wil de Hoeilanders van harte bedanken voor hun talrijke opkomst en enthousiaste reacties!  
“In en om de IJse” was een organisatie van Regionaal Landschap Dijleland vzw in samenwerking met de gemeente Hoeilaart (milieuraad en milieudienst), Natuurgroepering Zoniënwoud vzw en Natuurpunt vzw afdeling VIJL. Ze kreeg de steun van de provincie Vlaams-Brabant, het Agentschap Onroerend Erfgoed en het Agentschap voor Natuur en Bos.