35 jaar Oxfam-Wereldwinkel Hoeilaart gevierd!

zaterdag 20 nov 2021

De Oxfam-Wereldwinkel Hoeilaart vierde vrijdag 19 november zijn 35-jarig bestaan. Wat begon met één tafeltje met fairtradeproducten groeide dankzij de energie van deze vrijwilligers uit tot een moderne wereldwinkel die een referentie is in Hoeilaart. En daarbuiten. De winkel draait verhoudingsgewijs bijzonder goed qua omzet en genereert veel energie in de gemeenschap.

Bij de gemeente, bij handelaars, bij verenigingen en bij het publiek groeit het besef dat eerlijke handel een heus breekijzer vormt voor vergroting van de autonomie van mensen in het zuiden. Hun strijd onze strijd, internationale solidariteit.

Op de foto's zwaaien de vrijwilligers met een fotoboekje dat een kleurrijk beeld geeft van de afgelopen jaren. De wereldwinkel vertoont zich op veel lokale evenementen.

Zelfs in coronatijden wisten de vrijwilligers er voor te zorgen dat de lokale verkoop van fairtradeproducten niet daalde maar steeg. Kijk deze week naar de "fair', het wereldwinkelmagazine dat in je brievenbus is bezorgd. Je vindt er tal van geschenkideeën in voor de decembermaand. Maak er Faire Feesten van.