40 jaar Ruusbroeckoor, feestelijk gevierd!

zondag 06 mrt 2016
play video

Het gebeurt niet elke dag dat een Hoeilaartse vereniging 40 jaar wordt en uiteraard werd dat gevierd met een mooi concert vol variatie. De medewerking van Nero's Muzikanten, o.l.v. Chantal Derongé en Heather Charlton aan de piano,  gaf het feest een extra dimensie. Het Ruusbroeckoor, vandaag o.l.v. Johan Sluys, werd vier decennia geleden opgericht door Renaat Vanstallen en was tijdens die hele periode, naast het verzorgen van eucharistievieringen, Kerstmis, Pasen ...,  ook steeds aanwezig op alle grote Hoeilaartse evenementen. Denken we maar aan "800 jaar Hoeilaart", "Ik was 14 in '14, de Meifeesten, het Druivenfestival, de kerstconcerten... Altijd kon je op de medewerking van het Ruusbroekoor rekenen. 

Het jubileumconcert werd kundig gepresenteerd door dorpsgenoot Herman De WInné. Een andere Hoeilander, de tenor Joris Bosman, bracht enkele knappe solo's en zo werd het een muzikale avond, een jubileumfeest waardig. Dat er na het concert een glaasje schuimwijn werd geserveerd, was lekker meegegnomen.

Hoeilander.be heeft het volledige concert op video vastgelegd in multicam. Vandaag tonen wij je het openingsfragment 'Conquest of Paradise'. De volledige videocaptatie zal binnen een dikke week beschikbaar zijn.

In ieder geval een dikke proficiat aan de jubilaris en doe er nog eens 40 jaar bij!

Wie zingen in een koor een leuke hobby vindt, kan steeds contact opnemen met Herman De Vijver (02 657 04 03)  of Ange Celis (02 657 05 19) of per e-mail: ruusbroeckoor@gmail.com. Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 20u tot 22u.

Videoregie: Jan Vanderstraeten - Camera: Eddy Bergiers, Philip Maes en Jan Van Assche

Foto's: JanVA