Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

49 jongeren ontvingen zondag het Vormsel (fotoalbum)

zondag 03 mei 2015

De maand mei is niet voor niets de feestmaand bij uitstek. Een van de grote feesten is het Vormsel (Plechtige Communie). Met 49 waren ze dit jaren, de jongens en meisjes die bewust kozen voor dit plechtige moment. De Sint-Clemenskerk was mooi gevuld voor een tot in de puntjes voorbereide viering met als thema 'van hier af moet je gaan'.

Vormheer, Steven Wielandts, de vertegenwoordiger van de bisschop, ging samen met pastoor Roger Nuys, de eucharistie voor en leverde een zeer innemende preek over liefde voor elkaar.

De viering werd vooral door de jongeren zelf verzorgd. Zij brachten de teksten zongen de liedjes, samen met het tienerkoor Sopraline dat als sinds 2006 de dienst uitmaakt met zelfgeschreven liedjes.

Van hier af moet je gaan!

"Kom kind, het is je tijd, je moet op reis gaan. Alles heb ik voor je ingepakt, alles wat ik denk dat je nodig hebt voor de reis van je leven. 

Er hangt zoveel van af, voor jou en voor de anderen die met je meegaan of die je onderweg nog zult ontmoeten. De weg die je moet gaan, is lang en onbekend… Nee, ik weet ook niet waarheen; ik weet ook niet wat je te wachten staat. Ik zal het ook nooit weten want ik kan niet met je mee… Ik zal je alleen maar uitzwaaien.

Ja, het is spannend en tegelijk een beetje beangstigend. Het ga je goed – en weet dat je niet alleen bent.

Je zal gezelschap krijgen van mensen die ook niet alleen voor zichzelf op weg zijn. Geef je aandacht aan de anderen, aan voorbijgangers en vooral aan medereizigers die het moeilijk hebben.

Want door te kiezen voor het vormsel, hebben jullie gekozen voor een bepaalde richting in je leven: er zijn voor mekaar… Als je dat doet, dan zit je op de goede weg. Dus kom kind, het is je tijd. Van hier af moet je gaan…"

Wie de volledige tekst wil doornemen, kan het boekje in bijlage downloaden. 

Hoeilander.be maakte een mooi fotoalbum.

Foto's: KarelVA