Boeken Lezend Hoeilaart was op de afspraak voor "Toast Literair" (video en fotoalbum)

zondag 22 jan 2017

Zondagmiddag stond het boek in al zijn glorie weer eens centraal tijdens het evement "Toast Literair", een initiatief van het Davidsfonds en de Hoeilaartse bib. Ondanks het koude weer kwamen de boekenliefhebbers enthousiast opdagen. Ze kregen een twee uur durend interessant en gevarieerd panelgesprek geserveerd waarin de beste boeken van 2016 werden besproken. Annemie Pijcke (bibliothecaresse) Peter Lombaert (Standaard Boekhandel) en Jan Van Assche (Davidsfonds) hadden enkele 'special guests' uitgenodigd en lezers van de bib.

In bijlage vind je de PDF van de presentatie met o.a. de door de lezers van de bib gekozen boeken top 10 en de persoonlijkse keuzes van de gasten (39 slides).

Gewapend met de camera maakte Hoeilander.be de voorbije week ook twee korte reportages over de bibklanten, kinderen en volwassenen. Wil je weten hoe het er in de bib aan toegaat en hoe Hoeilaart leest, dan klik je hieronder op de Youtube link.

Er wordt duidelijk bijzonder veel gelezen in onze gemeente, door jong en oud. Wij mogen ook heel blij zijn met een zo goed georganiseerde bib, die naast een schitterend aanbod, de lezer ook op een uizonderlijke wijze begeleidt. Voor onze 'feeën van de bib' is geen inspanning te groot.

Toast Literair wordt door het Davidsfonds overal in Vlaanderen georgansiseerd en is de grootste literaire gebeurtenis van het jaar.

Video: JanVA

Foto's: Michel Picone