Davidsfonds trok naar Luxemburg (fotoalbum)

zondag 27 mei 2018

Zaterdag trok het Davidsfonds met een volle autobus naar Luxemburg. De daguitsap startte om 7u30 want er liggen wat kilometers tussen deze mooie stad aan de Moesel en Hoeilaart. Iets na tien begon de gegidste wandeling doorheen de oude stad. Altijd verbazingwekkend hoeveel geschiedenis een stdad als deze in zich draagt, de speelbal zijn van de grote omliggende landen die het hertogdom graag tot het hunne maakten, maak het maar mee. De gids kende zijn verhalen en dat maakt zo'n stadsbezoek altijd boeiend.

Na een lekker driegangenmenu in restaurant Le Petrusse ging het richting Nennig om daar de brug over te steken naar Duitsland. In het nabijgelegen dorpje stond vroeger een zeer grote Romeinse villa waarvan vandaag een schitterende mozaiekvloer nog steeds getuigt: een meesterwerk..

De dag werd afgesloten met een wijnproeverij in Schloss Thorn, het oudste wijngoed langs de Moesel. De naam komt van een Romeinse toren die daar 2000 jaar geleden was opgericht om de vallei te controleren. Vijf lekkere wijnen later, de bus volgeladen met aanzienlijk wat bestellingen, werd de terugreis ingezet.

Schitterend weer en een boeiend programma maakten deze daguitstap opnieuw tot een plezante belevenis al is dit toch wel de maximum afstand. Je zit immers bijna zes uur in de autobus en dan mag er al niet te veel file zijn.

Foto's: JanVA