Hoeilaartse regisseur voor Huldenbergs toneel

zaterdag 29 nov 2014

Theater Bisart uit Huldenberg heeft voor de regie van haar nieuwe productie: "De Jury", een beroep gedaan op dorpsgenoot, Jan Vanderstraeten. Jan regisseerde de voorbije jaren al diverse malen voor toneelgroep Reintje en Klem en drukt nu zijn stempel op het toneelstuk "Twaalf Gezworenen (Twelve Angry Men) van Reginald Rose dat op 5, 6, 11 en 12 december wordt opgevoerd in zaal Den Elzas in Huldenberg. De voorstelling begint telkens om 20 uur.

Een zwoele zomeravond. Twaalf juryleden moeten zich uitspreken over de schuld of onschuld van een jongen van 19, die verdacht wordt van moord met voorbedachten rade. Zes dagen aan een stuk hebben ze de ooggetuigen gehoord en gezien hoe de bewijzen zich opstapelden. Nu zitten ze opgesloten in de jurykamer tot ze een unaniem verdict vellen. Als ze hem schuldig verklaren betekent dat levenslange opsluiting. Het is voor alle betrokkenen een uitgemaakte zaak tot een van de juryleden zijn twijfels uit. Zijn de feiten wel zo overtuigend en zijn de ooggetuigen wel zo betrouwbaar?

Een boeiende voorstelling vol spanning en drama, met een vleugje humor.

Gastregisseur Jan Vanderstraeten bewerkte “Twelve Angry Men” (Twaalf gezworenen”), geschreven door Reginald Rose tot het stuk “De Jury”. Jan Vanderstraeten woont in Hoeilaart en hij heeft zijn sporen vooral verdiend in de televisiewereld. Het is zijn eerste regie bij Theater BisArt.

Voorstellingen: 5, 6, 11, 12 december 2014

Aanvang: 20.00 u.

Zaal Den Elzas, Huldenberg.

Tickets in voorverkoop: 8€  verkrijgbaar bij Café Casino (Huldenberg) en ’t Boekenwinkeltje en de leden van Theater BisArt.

Tickets aan de kassa: 10 €.

De juryleden

Kirsten Verstraete, Elsy Lenaerts, Etienne Vervoort, Frank Hubrecht, Bert Dumortier, Rika Hofman, Stijn De Becker, Dimitra Koutouzos, Dirk Hendrikx, Chris Dausy, Dorien Deboth, Silke Bundervoet.

Regie

Jan Vanderstraeten

Teksthulp

Myriam Bielen, Conny De Hertogh

Kledij en rekwisieten

Agnes Vanacker

Belichting en techniek

Danny Vangoidtsenhoven en vele helpende handen. 

BijlageGrootte
PDF icon DE-JURY---affiche[1].pdf1.19 MB