Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Jeugd wint kaastaartenwedstrijd 2015

zondag 13 sep 2015

De 25ste editie van de kaastaartenwedstrijd werd vanmorgen beslecht in het woonzorgcentrum 'Hof ten Doenbergh'. 18 taarten werden binnengebracht, 6 in de categorie 'creatieve kaastaart' en 12 in de categorie 'authentieke kaastaart'.  19 juryleden proefden tot ze waarschijnlijk geen taart meer konden zien. Zij gaven elke taart een score op 30 punten, 10 op het uitzicht en 20 op de smaak.

Bij de categorie 'creatieve kaastaart' werd het een spannende strijd met als uiteindelijke winnares, de 19-jarige Marieke Van Assche die met 82% van de punten (466 pt) nipt won van de winnaar van vorig jaar, haar eigen papa, Jan Van Assche, die 79% scoorde (448 p). De derde plaats was voor Yves Verhaegen met 75% (409 pt). Marieke veroverde de smaakpupillen van de juryleden met een frambozenkaastaart vol verse bosvruchten. Zij ontving een geschenkenkorf met streekproducten. Proficiat!

In de categorie 'authentieke kaastaart' was de strijd al even spannend. De winnares van vorig jaar, Rozane Muyldermans, vier jaar oud, en dochter van oud-winnaar Pieter Muyldemans haalde een score van 76% (434 pt). Zij gaat naar huis met een cheque van €125. Tweede werd Marieke Van Assche met 71% (401 pt) en derde, opnieuw Yves Verhaegen met 68% (386 pt). Proficiat!

Wie de echte Hoeilaartse kaastaart wil proeven kan volgend weekend terecht in de kasteelhoeve waar het Davidsfonds en de Chiro deze lekkernij serveren bij een vleugje volksmuziek, een kop koffie, een Leffe, een kriek ...

Hieronder vind je ook de winnende recepten en foto's van de winnende taarten en de jury.

BijlageGrootte
PDF icon Recept winnende kaastaarten 2015.pdf27.84 KB