Jeugdboekenweek neemt stevige start! (enkele foto's)

zondag 06 mrt 2016

Vorige zaterdag gaf onze hyperdynamische bib het startschot voor de jeugdboekenweek 2016. Er was een voorleesaperitiefje voor de allerkleinsten en de toekomstige vormelingen en hun ouders stonden paraat voor de Koffiestop van Broederlijk Delen. Het eerste een gezellige drukte en die zal er ook het volgend weekend nog zijn. Hier het programma:

Jeugdboekendag - zaterdag 12 maart, van 10 tot 13 uur, bib. Gratis.

Ben je helemaal weg van de stad of blijf je liever ver weg van de stad? Ben je een stadsmus of een buitenmens? Waar woon jij het liefst? En waar ga je het liefst op reis? Weet je wat? Spring even binnen in de bib, op het jaarlijkse jeugdboekenfeest. Doe het affichespel, laat je verrassen door de allerleukste verwennerijen, ontdek de nieuwste boeken en … bouw mee aan de waanzinnige boomhut. Weet je niet goed hoe daaraan te beginnen of heb je thuis geen knutselbank? Neem dan deel aan de grote boomhutknutselworkshop.

Online Verkiezing van de Tofste Boomhut - vanaf maandag 21 maart

Alle droomhutten die in de bib afgeleverd worden, krijgen een plekje in de boom. Maar zie het niet te groot, ‘schoendoosformaat’ is groot genoeg. Laat de doos/hut aan de zijkant open zodat de inhoud zichtbaar blijft als ze in de boom hangt. En vergeet niet de naam/namen van de architect(en) op de achterzijde van je ‘kijkdoos’ te vermelden. Want er hangt een wedstrijd aan vast.

Op 19 maart moeten alle droomhutten binnen zijn, want in de laatste week voor de paasvakantie, dus vanaf maandag 21 maart, organiseert de bib op www.hoeilaart.be/bib de online verkiezing van de origineelste, coolste, modernste, grappigste, … kortom tofste boomhut. Iedereen kan zijn stem uitbrengen. De boomhut die het meest stemmen krijgt, is de winnaar en krijgt een mooie prijs. Meer informatie over de wedstrijd volgt nog.

Info: tel. 02 657 17 44, bib@hoeilaart.be