Micheline Van Hees eerste Hoeilaartse sportvrouw van het jaar! (fotoalbum)

dinsdag 21 okt 2014

Afgelopen zaterdag werden in het GC Felix Sohie de sportkampioenen van het seizoen 2013-2014 gehuldigd. 89 kinderen en 152 volwassenen hebben het voorbije sportjaar in verschillende sporttakken een titel veroverd of een bijzondere prestatie geleverd. Nieuw dit jaar waren de toekenning van de titel ‘Sportman of sportvrouw van het jaar’ en de uitreiking van een ‘Trofee voor uitzonderlijke sportieve inzet’. De jonge kampioenen kregen een medaille en een brooddoos cadeau, de volwassenen gingen met een paraplu aan de haal. 

Onder impuls van de sportraad werden er twee nieuwe prijzen in het leven geroepen. De titel ‘Sportman/sportvrouw van het jaar’ beloont onze beste sporter of sportprestatie van het jaar. Uiteraard ging deze trofee naar Micheline Van Hees, de Special Olympics-zwematlete uit Hoeilaart die in Antwerpen een gouden en bronzen medaille wist te behalen.

De eerste ‘Trofee voor uitzonderlijke sportieve inzet’ ging naar Gerard Krol. Hij was gedurende vele jaren eerst gewoon lid, daarna voorzitter van de sportraad. Onder zijn impuls werd onder andere de kampioenenviering in een nieuw jasje gestoken, kwam er een beleidsplan, werd het subsidiereglement aangepast én vonden vele nieuwe clubs hun weg naar de sportraad. Daarnaast was Gerard ook vele jaren actief als voorzitter en bestuurslid van HTC Oranje. Ook hier kan hij terugblikken op een sterke ledentoename en trok hij mee aan de kar van de nieuwe tennis-en hockeyterreinen.

De trofee wordt maar één keer aan dezelfde persoon uitgereikt. De titel van ‘Sportman/sportvrouw van het jaar’ daarentegen, kan meerdere keren veroverd worden. En uiteraard kan iedereen altijd kampioen worden … Begin dus alvast te trainen!

De Hoeilaartse sportkampioenen op de foto herken je bij de kinderen aan de medaille die ze rond de hals hebben, bij de volwassenen, aan de paraplu!

Foto's: JanVA