Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Mikel Hermo, druivenambassadeur, heeft Hoeilaartse roots

dinsdag 25 aug 2015

Vorige vrijdag werd de allereerste druivenambassadeur te Overijse voorgesteld. Mikel Hermo, 33 jaar, is de zoon van Linda Cresens en Carlos Hermo, eveneens woonachtig in Overijse maar van geboorte Hoeilanders. Carlos en Linda leerden elkaar kennen via Chiro Hoeilaart, meer dan veertig jaar geleden. Ze zijn beiden oud-leiding en dus een Chirokoppel zoals dat vroeger welk vaker voorkwam. Carlos was ooit penningmeester van de jeugdraad en voorzitter van Jeugdclub Malpertuus ('74 -'75). Linda was vroeger actief bij het majorettenkorps van de harmonie Sint-Clemens en speelde bij de damesvoetbalploeg Fortuna. Daarnaast speelde ze ook nog toneel. Vandaag is ze nog steeds actief lid van de volksdansgroep De Koerp uit Jezus-Eik.

Zij trouwden op 3 juli 1976 en woonden eerst in het centrum van Hoeilaart, daarna op het Nilleveld waar hun eerste zoon, Xanti werd geboren, om dan uiteindelijk te verhuizen naar Overijse waar nog twee zonen werden geboren: Mikel en Andres. Andres baat vandaag het café Just uit in Overijse (naast het gemeentehuis).

Mikel en echtgenote Sandra Degreef

Sinds vorige vrijdag zijn ze dus de fiere ouders van de eerste druivenambassadeur en het is een prima keuze van Overijse om iemand te nemen met sterke Hoeilaartse roots. Tenslotte blijft Hoeilaart immers de bakermat van de Belgische druif. Er is trouwens ook een Europese dimensie aan dit verhaal want Carlos Hermo is de zoon van Pepe en Maria, twee kleurige figuren, afkomstig uit Spanje, die vroeger zeer actief waren in het Hoeilaartse verenigingsleven.

Wij wensen Linda, Carlos en uiteraard ook Mikel een dikke proficiat. Maak er een superjaar van!