Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Singing Village Festival schitterend afgerond (fotoalbums)

maandag 13 okt 2014

Een week lang is er overal in de gemeente gezongen, van de AD Delhaize tot de bib, van het rustuis tot de Sint-Clemensschool, bij de kapper, in de badkamer en tijdens de flashmob op zaterdagmiddag. Een plotse regenbui had het gebeuren verplaatst naar de serre waar de inmiddels al meermaals gehoorde liedjes uit volle borst werden meegezongen. Kort maar goed, de flashmob was een succes.

Zondag was er heelwat belangstelling voor de slotshow die tweemaal werd opgevoerd in de schouwburg van het GC Felix Sohiecentrum. Vijf repetities hadden de deelnemers besteed aan een prachtig optreden met ontzettende mooie wereldmuziek, schitterend gearrangeerd en gebracht door prima muzikanten.

Het repertoire waar Els Cuypers, de initiatiefneemster uit put, is fenomenaal en de nieuwste CD is een meesterwerkje dat je absoluut in huis moet hebben.

Zoals Els voorspeld had, slaagde ze erin om met gewone mensen die geen zangervaring hebben, een prachtige muzikale avond in elkaar te steken. Daarvoor alleen al verdient ze een dikke pluim.

Dit pilootproject heeft veel energie gekost om in een samenleving zonder een echte zangcultuur toch voldoende Hoeilanders mee te krijgen om deze uitings- en ontmoetingsvorm, die zoveel geluk kan brengen, uit te proberen. ZIngen is nu eenmaal een zaligmakende activiteit en velen zouden zich stukken beter voelen als ze hun stembanden wat meer zouden gebruiken voor samenzang. 

Els was met de Hoeilaartse bevolking drie uitdagingen aangegaan: twee daarvan werden succesvol afgerond, de derde niet helemaal. Voor de slotshow was wat volk van buiten de gemeente nodig. Twee verdiende sterren dus en een dikke proficiat.

Een speciale vermelding ook voor de Sint-Clemensschool (met o.a. het kinderkoor VitamineZ) en de catechesewerking die zich van in het begin volledig achter dit project schaarden en het tot een succes maakten.

En vooral een woordje van dank aan het adres van Els Cuypers, die als nieuwe Hoeilander in een korte tijd kennismaakte met het stugge Hoeilaart dat liefst van op afstand toekijkt i.p.v. mee te doen. Het was geen gemakkelijke opdracht maar een schitterende leerschool voor toekomstige projecten in andere dorpen. Zoveel verschilt Hoeilaart immers niet van de rest van Vlaanderen (alhoewel). 

Binnenkort krijg je ook nog wat videofragmenten van de flashmob en de slotshow. Nog even geduld

Foto's: JanVA