Veel belangstelling voor 'Hoeilaart Weleer 2.0'

donderdag 09 mei 2019

Woensdagavond presenteerde Erik Plastria in een goed gevulde theaterzaal van het GC Felix Sohie de nieuwe versie van 'Hoeilaart Weleer', de internetwebsite die het oude Hoeilaart via foto's en oude prentkaarten tot leven brengt. Tal van nieuwe functies en een gemakkelijkere gebruiksinterface zorgen voor een nog betere beleving. Ook de zoekfunctie en de kernwoorden laten toe om gemakkelijker en sneller aan de juiste informatie te komen.

'Hoeilaart Weleer 2.0' biedt vanaf nu ook video (in onze rubriek 'doenderTV' op Hoeilander vind je trouwens ook een aardige collectie.

Erik Plastria heeft een belangrijk budget geïnvesteerd om deze 2.0 versie te ontwikkelen. De website is trouwens gratis te raadplegen en Erik hoopt dat de gemeente het belang van dit initiatief naar waarde schat en toch ergens een klein budget kan vrijmaken voor dit schitterend initiatief: een echte culturele en heemkundige verrijking van onze gemeente.

'Hoeilaart Weleer' kan vanaf nu ook voor toeristische doeleinden gebruikt worden (gedocumenteerde wandelingen)  en heeft voor de waardevolle gebouwen een directe link met erfgoed Vlaanderen.

Redenen te over dus om de nieuwe versie van "Hoeilaart Weleer" te ontdekken.

Surf naar www.hoeilaart.weleer.be en duik binnen in de wondere wered van vroeger! Proficiat Er'ik Plastria.