Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Verbluffende acteerprestatie van Aurélie Vanstallen! en Reintje (fotoalbum)

zondag 26 okt 2014

Uiteraard is toneel een collectief gebeuren waarbij iedereen, regisseurs, acteurs, decor, schmink en decor, elk een even belangrijke rol spelen in de creatie van een avondje 'wonder', maar wat we gisteren te zien kregen tijdens "Samen Alleen" was buitengewoon verrassend. Het stuk is opgebouwd rond Lieze, een vrouw, na Wereldoorlog I, met psychische problemen, jarenlang misbruikt als wees, de grote liefde Lukas haar ontnomen door de oorlog, die zweeft tussen verbeelding en realiteit, en in een vicieuze cirkel telkens de demonen van haar verleden herbeleeft. 

De wijze waarop Aurélie Vanstallen deze 'Lieze' neerzet, is werkelijk van een uitzonderlijke kwaliteit en diepgang. Gedurende het hele stuk geeft ze zich 500%, zonder een enkele hapering, zonder een moment van zwakte. Als toeschouwer ben je vanaf de eerste seconde in de ban van de verpletterende, uiterst geloofwaardige aanwezigheid van haar getormenteerde ziel. Alhoewel het woord 'genieten', gezien de context, niet echt op zijn plaats is, is het toch met open mond dat je je als toeschouwer laat meesleuren doorheen haar angsten, driftbuien, trauma's ... Hoed af voor zoveel talent van een ongewoon hoog niveau voor amateurtoneel. Dit smaakt naar veel meer.

Natuurlijk was voor deze productie een prima cast samengebracht, mooi op elkaar ingespeeld zodat het verhaal zijn eigen boeiende tempo kreeg en nooit verzwakte. Regisseur, Joris Dergez en assisitentregisseur Timo Fannoy mogen bijzonder tevreden zijn met dit zelfgeschreven stuk dat vooral doorheen de repetities zijn defintieve vorm kreeg. Knap werk.

Toneelgroep Reintje slaagt er opnieuw in vernieuwd theater te brengen dat blijkbaar,  gelukkig maar,  een groot publiek aanspreekt. Een dikke proficiat voor de hele ploeg!

Foto's: JanVA