Gaan we padellen?

maandag 04 jun 2018

U valt uit de lucht en heeft nog nooit over padel gehoord? Geen paniek, u bent niet alleen. Een woordje uitleg is op zijn plaats. 

Padel is een unieke racketsport. Het is een terugslagspel dat op een rechthoekig terrein van 10m x 20m omringd door glazen wanden wordt gespeeld. Padel is laagdrempelig, wordt meestal in dubbel gespeeld, is toegankelijk voor alle leeftijden en aantrekkelijk door zijn sociaal karakter. Net zoals andere racketsporten squash, tafeltennis of badminton is padel totaal verschillend van tennis. 

De expansie van deze sport is uniek te noemen. In Spanje, de Europese bakermat, telt padel al meer dan 5 miljoen beoefenaars en is het de populairste sport na voetbal! In 2012 werd in Gentbrugge de eerste padelclub opgericht. Intussen zijn er al tientallen clubs en werden al een honderdtal velden aangelegd, verspreid over Vlaanderen. Padel is de meeste innovatieve en snelst groeiende sport van het laatste decennium. In onze streek sprong Tennis Panorama al mee op de kar en bezit intussen twee terreinen. Ook Tenza in Zaventem begreep het succes en legde zopas twee velden aan. 

Helaas wordt er op de te vernieuwen sportsite (voorlopig) geen plaats vrijgemaakt voor één of twee padelvelden. Er is nochtans plaats genoeg: één van de zes tennisvelden kan gerust worden vervangen door twee padelvelden. De sport zal de komende jaren wereldwijd blijven groeien en succes kennen. Hoeilaart moet mee op de padelkar springen. Liefst nu, voor het te laat is! 

Michel Joly

 

10685 keer gelezen