Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

€63.884 verlies bij verkoop perceel grond

vrijdag 05 sep 2014

Vrijdag 5 september - Op 20 december 2007 besliste de gemeenteraad om de woning in de Overijsesteenweg, gelegen rechtover de ingang van het Lindenhof, aan te kopen voor een bedrag van €165.000 euro. Recent werd deze bouwvallige woning eindelijk volledig afgebroken. 
Nu, bijna zeven jaar  na aankoop, heeft het gemeentebestuur beslist wat er met dit lapje grond zal gebeuren. De oppositiepartijen CD&V en N-VA stellen niet gekant te zijn tegen de verkoop van deze grond aan een sociale huisvestingsmaatschappij, maar begrijpen niet goed waarom de Hoeilaartse belastingsbetaler hierbij een aanzienlijk financieel verlies moet lijden.
Een rekensom maakt alles duidelijk :

  • Aankoopprijs woning  in 2007: 165.000 euro
  • Onderhoudswerken: 4.134 euro
  • Factuur afbraakwerken: 9.750 euro

-------------------- 
Totaal:  178.884 euro
Verkoopprijs: -115.000 euro
 
VERLIES: 63.884 euro
 
Ook de gemeentelijke administratie blijkt niet gelukkig met deze verkoop en adviseerde dan ook om dit stukje grond voorlopig niet te verkopen maar het bestuur volgde dit advies niet. CD&V en N-VA vinden het niet kunnen dat  het gemeentebestuur de bevolking enerzijds hogere gemeentelijke belastingen oplegt, een verhoogde waterprijs, hogere toegangsgelden voor het gebruik van het containerpark, ... en anderzijds wel akkoord gaat om haar eigendom met méér dan 35 % verlies te verkopen !
 
Zij maakten op de gemeeenteraad duidelijk niet akkoord te gaan met de verkoop van dit perceel grond met een financieel verlies van €63.884, geld dat zeker nuttig kan gebruikt worden voor andere doeleinden in onze gemeente.