21-12-2012

zaterdag 15 dec 2012

 
Na grondig onderzoek is de Duitse expert Sven Gronemeyer tot het besluit gekomen dat 21 december 2012 niet het einde van de wereld zal worden. De man bestudeerde het 1300 jaar oude stenen tablet van de Maya's en kwam tot dat besluit. Volgens zijn gegevens bedoelden de Maya's er niks anders mee dan dat hun god Bolon Yokte een nieuwe entree maakt op de wereld op 21-12-2012. Een soort van verrijzenis dus.
 
En meteen krijgen we er dan een nieuwe religie bij. Het yokteïsme of zo. Misschien wel met Gronemeyer als hoogste vertegenwoordiger van het yokteïsme op aarde. Je weet maar nooit met zulke individuen. Dan kan hij als de hoogste vertegenwoordiger wel een nieuwe berekening maken aangaande het tijdstip dat de wereld zal vergaan. En de naïeve volgelingen geld aftroggelen. Tot meerdere eer en glorie van zichzelf. Als hij maar zo slim is als de Maya's waren. Want de Maya's waren wel zo slim om een datum te voorspellen die zo ver in de toekomst lag dat ze het zelf niet meer zouden meemaken.
 
Dat is nogal wat anders dan de jehova getuigen. Hoeveel maal hebben die al het einde van de wereld voorspeld? Bij mijn weten was dat toch al drie maal. En de laatste maal was 1975. Er waren toen nogal wat jehova getuigen die hebben en houden verkocht hadden in de overtuiging dat ze naar hun paradijs zouden vertrekken. Het mocht niet zijn. Al heb ik in 1975 wel mijn voorzorgen genomen. Ik heb toen mijn hele voorraad drank opgedronken. Voor alle zekerheid. En dat was ik ook van plan voor 21 december. Al mijn spaarcenten investeren in drank. Maar nu komt die Gronemeyer roet in het eten gooien. Of moet ik die expert helemaal niet geloven.
 
Want eigenlijk zijn er nog meer religies die het hebben over 21 december 2012. Zo is er een strekking binnen religies zoals de moslims en de katholieken die er zeker van zijn dat allah en god het op een akkoordje gegooid hebben en van zich gaan laten horen. Zal ik dan maar de meerderheid geloven en toch een voorraad drank indoen. En die Gronemeyer bij het groot huisvuil zetten. Want ik speel graag op zekerheid. En als de wereld niet vergaan is op 22-12-2012 heb ik toch geen dorst gehad.

2412 keer gelezen