Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Afvalberg Hoeilaart groter

zaterdag 28 aug 2010

Interrand, de onderneming die voor Hoeilaart, Overijse en Tervuren instaat voor de ophaling van het huisvuil, e.d. publiceerde in haar jaarverslag 2009, dat vorig jaar, de ophaling van zowel de restfractie (de bruine vuilniszak) als het grof vuil en het groenafval in Hoeilaart merkelijk is gestegen ten opzicht van het jaar 2008.
 
Gemiddeld haalt Interrand bij ons 161 kg/inwoner op (een stijging van 6,6% t.o.v. 2008), terwijl dit in Overijse slechts 143 kg/inwoner is en in Tervuren 146 kg/inwoner.
 
Voor zowel het grof vuil als het groenafval is er in Hoeilaart een stijging van méér dan 12% ten opzicht van het jaar 2008.
 
Omdat er niet onmiddellijk een aanwijzing is waarom Hoeilaartse gezinnen meer afval produceren dan in beide andere gemeenten, loop er op dit ogenblik een studie die hieromtrent meer opheldering moet brengen.
 
Iedereen kan hieraan meewerken het afval te beperken. Gebruik bv. een broodtrommel voor de dagelijkse lunch in plaats van aluminiumfolie. Waarom geen drinkbus gebruiken in plaats van een PET fles ?
Is er echt geen plaats in je tuin om tuin- en keukenafval te composteren ? 
 
Wens je hierover meer informatie, neem contact met Interrand (info@interrand.be) en bezoek un website (www.interrand.be).