Aquarellen bij Mozart & C°

woensdag 15 sep 2010

Ter gelegenheid van het Druivenfestival exposeren drie kunstenaars, JADE, Claudine Roeykens en Peter Decabooter, op het gemeenteplein te Hoeilaart, achter de kerk. In het nieuwe zaaltje “Mozart & C°” presenteren zij hun beste werken ...
  

JADE, Jacqueline De Gryse kennen we allemaal als de drijvende kracht achter het kunstatelier Vosdelle. Zij heef al tientallen jaren, diverse malen per week, les aan diverse streekgenoten die hun creativiteit meer en beter vorm willen geven. JADE is in de eerste plaats een zeer ervaren en schitterende aquarelliste die in een sobere stijl, bijzonder sfeervolle beelden vertaalt naar het papier.   
Claudine Roeykens uit Tervuren, volgde o.a. les bij Jacqueline De Gryse. Zij startte met schilderen in 1991 en heeft al verscheidene malen succesvol geëxposeerd. Wie van aquarellen houdt, zal haar werk zeker smaken. 
<

Peter Decabooter genoot een artistieke opleiding aan de Stedelijke Academie Aalst en Sint-Lucas te Brussel. Hij is een klasgenoot van Luc Tuymans. Peter heeft zowel figuratief als abstract werk. Via zijn werk (Seniorencentrum) orgnaiseert hij samen met andere aquarellisten al vele jaren workshops op verschillende locaties (Waddenzee, kastelen van de Loire, Wiedengebied, Ile de Ré, Ardennen ...) voor zowel beginnelingen als gevorderden. 

<
Neem even tijd, zaterdag en zondag van 10 uur tot 18 uur, bij Mozart & C°, Gemeenteplein 15. Deze tentoonstelling loopt in samenwerking met Hoeilander.be.  Uiteraard kan u tegelijkertijd de tentoonstelling van de Hoeilaartse kunstenaars bezoeken in Jeugdcentrum Koldam.