Autodief opgepakt en nog meer diefstallen

maandag 05 nov 2012

Maandag 5 november - In de loop van de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 oktober werd er een personenwagen VOLVO V70 gestolen op het Gemeenteplein in Hoeilaart. Het slachtoffer wist te vertellen dat zijn autosleutels uit zijn appartement werden ontvreemd en dat men zodoende gemakkelijk met de wagen kon wegrijden.
De lokale recherche deed een buurtonderzoek. Hieruit kon duidelijke informatie worden ingewonnen nopens de dader. Anderzijds kregen ze ook een aanwijzing waar het voertuig zich mogelijk zou kunnen bevinden. Een patrouille van de PZ Druivenstreek vond het voertuig intact terug in de Brugstraat in Hoeilaart.
 
In de loop van de namiddag kreeg de politie een telefoontje waarbij gemeld werd dat deze persoon zich zou ophouden in het centrum van de gemeente. Even later kon een mobiele ploeg de persoon aantreffen op de parking van de AD Delhaize aan de A. Biesmanslaan. Hij werd overgebracht naar het commissariaat. De 22 jarige jongeman uit Aalst verbleef reeds eerder in Hoeilaart. Belanghebbende was trouwens ook geen onbekende meer voor de gerechtelijke instanties. Hij werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket te Brussel.
 
Diefstallen 
 
Op vrijdag 2 november kreeg de politie om 18.19 uur een oproep voor een diefstal in een woning in de Hertenlaan. De daders klommen tot aan de slaapkamer en drongen binnen. Bij de zoeking activeerden ze het alarm waarop de onbekenden de plaats verlieten.
Ook vrijdag 2 november om 22.47 uur werd er ingebroken in een woning langsheen de Waversesteenweg. De daders braken de achterdeur open en betraden enkel de keuken, daarna verlieten ze het pand.
Zaterdag 3 november om 13.34 uur werd er ingebroken in een wagen die geparkeerd stond voor een woning in de Acacialaan. De dieven gingen aan de haal met 2 regenjassen.