Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vanavond: bestemming Venetië!

dinsdag 15 apr 2014

Dinsdag 15 april - Geen stad ter wereld spreekt zo tot de verbeelding als Venetië. Luc Bosmans is al jaren verliefd op Venetië en bezoekt ‘la Serenissima’ zo vaak dat hij er de tel bij kwijtgeraakt is. Hij brengt, op uitnodiging van het Davidsfonds, aan de hand van vele foto’s een beetje geschiedenis en een brokje cultuur. Hij vertelt op 24 april om 20 uur over bekende en onbekende plekjes in het GC Felix Sohie. 
Waarom is Venetië de mooiste stad van de wereld? Omdat het gelegen is aan de mooiste straat van de wereld, het Canal Grande?
Zittend of staand op de busboot, de vaporetto, vaar je met lijn 1 door een openluchtmuseum zonder weerga, de prachtige Palazzi getuigen van de eeuwenlange overheersing van de stad.
 
Venetië is geen eiland, maar een verzameling van meer dan 100 piepkleine eilandjes met elkaar verbonden door 435 bruggen. Bruggen met namen die klinken als klokken, Rialto, de brug der Zuchten, Accademia …, maar herbergt ook het allereerste Ghetto, en biedt veel meer schoonheid dan alleen maar Piazza San Marco en het Dogenpaleis. Ook het allereerste café, plek waar koffie werd gedronken, bevond zich in Venetië.
De stad bestuurd door de Dogen, verzamelde kunst en kunstenaars, onveranderd te bewonderen en in een moderne versie te bezoeken tijdens de Biënnale en het Filmfestival.
.  
Tijdens de avondvullende presentatie krijgt u een virtueel bezoek aan de stad waar je niet anders dan verliefd op kan worden, met veel weetjes en schitterend foto’s. Reden waarom Venezia meer dan een bezoek waard is.
 
Luc Bosmans brengt met kennis van zaken een boeiende lezing over deze schitterende stad.
 
Donderdag 24 april om 20 uur

1, 2, 3: €3,5
Voorverkoop: €4
Kassa: €5