Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Bib geopend met leuke vertelwandeling (fotoalbum)

vrijdag 29 jun 2012

Vrijdag 29 juni - Tussen de vele proclamaties en het EK voetbal door vonden zo'n 130 dorpsgenoten de tijd om deel te nemen aan de vertelwandeling, gisterenavond, ter gelegenheid van de opening van de splinternieuwe gemeentelijke bibliotheek in het Felix Sohiecentrum.
Eerst vertrokken de kinderen die een schitterend verhaal in vijf delen voorgeschoteld kregen, speciaal voor de gelegenheid geschreven door Johan Vanloo. "Reus" is een leuk sprookje over 10 Hoeilaartse reuzen.
 
Voor de volwassenen was er een duik in de geschiedenis met vijf verhalen uit het rijke verleden van onze gemeente, neergeschreven door Jan Van Assche.
 
Ondanks het aangekondigde onweer bleef het de hele wandeling droog en werden alle wandelaars door de ploeg van onze bibverantwoordelijke, Annemie, na deze literaire inspanning, verwelkomd met een glaasje schuimwijn en wat hapjes, in de nieuwe bib. Deze ziet er overigens schitterend uit. Het verhaal "Reus" werd voorgelezen door de juffen: Katrien Vanden Abeele, Marlies Schierhout, Kirsten Lafaille, Els Reniers, Lut Van Hecke, Sandra Hofkens en Kathleen Elens.
 
De verhalen over de geschiedenis werden gebracht door Philippe Van den Winckel, Nicole Kerckhove, Joop KImmel, Elke Bockstael en Pieter Rowies.
 
Deze verhalen zijn ook in boekvorm uitgebracht en te koop in de bib, voor €5. Een leuk initiatief, deze vertelwandeling, en een mooie startschot voor de nieuwe bib.