Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Brand in het Felix Sohiecentrum (update met video)

woensdag 06 okt 2010
play video

Gisterenavond, rond 19u45, was het even verschieten in het centrum van Hoeilaart, aan het Felix Sohiecentrum. Er was rook en dus ook vuur en plots was het plein bevolkt met brandweerwagens en hulpdiensten... (klik 'lees verder')
 
Er volgde een evacuatie, het opzetten van een tent waar de gewonden werden opgevangen, de ladderwagen werd ingezet, de brandspuiten spuwden hun water ... Gelukkig ging het om een doorgedreven brandweeroefening.
 
Het scenario was een brand, als gevolg van een ontploffing, in het Sohiecentrum terwijl er een aantal mensen in de kleedkamers (kelders) aanwezig waren. De hevige rookontwikkeling maakte een snelle evacuatie noodzakelijk.   De hele evacuatie- en blusoefening verliep vlot en gestructureerd maar je voelde wel dat de ware stress niet echt aanwezig was. Gelukkig dat het maar een oefening was. 
 
Al bij al een spectaculair gebeuren in een historisch gebouw dat nog heel even gastheer mocht spelen van een groot evenement alvorens volgende week tegen de vlakte te gaan. 
 
Wij hebben een fotoalbum samengesteld en binnenkort kan u ook een filmpje zien. 
 
Klik hier voor het het fotoalbum! (foto's: Karel)