Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

CD&V vraagt initiatieven voor Hoeilaartse scholen

woensdag 31 aug 2011

Dit is een persbericht van CD&V Hoeilaart
 
Ondanks het slechte weer in de vakantie, is 1 september onherroepelijk de 1ste schooldag. In Hoeilaart barsten de scholen uit hun voegen. Een bewijs dat zij zeer goed werken. De cijfers (van de Provincie Vlaams-Brabant) leren ons wel dat de instroom van leerlingen die niet in Hoeilaart wonen, in 2008 (meest recente cijfer) al bijna 400 bedroeg. En dit op een totaal van ongeveer 1300 leerlingen.
 
Deze leerlingen zijn uiteraard welkom in Hoeilaart, maar brengen toch wel een aantal specifieke problemen mee. : de schoolgebouwen zijn te klein geworden
kinderen die in Hoeilaart wonen zijn niet meer zeker om in Hoeilaart naar school te kunnen het anders-talig zijn van vele kinderen is niet altijd evident om mee te werken 
 
CD&V Hoeilaart vraagt dat ALLE overheden hier hun verantwoordelijkheid zouden nemen en oplossingen moeten aanbieden. Er moeten gronden vrijgemaakt worden voor uitbreiding en de nodige bouwsubsidies  moeten veel vlotter en vooral sneller kunnen verkregen worden.
 Wij vinden het ook een basisrecht voor ieder kind dat het in zijn eigen gemeente naar een basisschool kan gaan. Daarom vragen wij dat kinderen van Hoeilaart in de Hoeilaartse basisscholen met voorrang zouden kunnen ingeschreven worden, iets wat nu wettelijk niet kan.
 
Tenslotte vragen wij nog bijkomende maatregelen om anderstalige kinderen en vooral hun ouders, te kunnen motiveren om snel en vlot Nederlands te leren en vooral te gebruiken.
 
Vanuit CD&V Hoeilaart hebben wij alvast het initiatief genomen door een brief te sturen naar de Vlaamse minister van onderwijs om een oplossing te vragen voor deze specifieke problemen. Wij wachten het antwoord af. Wij roepen de andere Vlaamse partijen in Hoeilaart op om ons voorbeeld te volgen maar vooral
om ons initiatief te steunen
 
Alain Borreman,
Gemeenteraadslid voor CD&V Hoeilaart