Conditie en functionele training met ZATEAM

dinsdag 21 sep 2010

Tijdens de wintermaanden start het ZAteam in samenwerking met de Kinépraktijk elke maandagavond tussen 21 en 22 uur een trainingsessie voor leden en niet-leden. De sessies staan open voor zowel beginnende als goed getrainde sporters. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau en zo nodig worden de trainingen aangepast.De trainingen beginnen op maandag 4 oktober en eindigen op maandag 28 maart en omvatten 20 sessies.

Er is geen training tijdens een vakantieperiode. De prijs bedraagt 95 euro.Interesse? Stuur een mailtje naar info@dekinepraktijk.be of recreatie@zateam.beWat mogen Julie verwachten? De training is gericht op de verbetering van de conditie, alsook preventie van eventuele (sport)letsels. Hoe?

Door middel van doorgedreven uithouding- en intervaltraining bouwen we een uitstekende lichaamsconditie op. Er word langzaam opgebouwd. PreventieDe stabiliteit van het lichaam wordt verzekerd door 4 grote spiergroepen:

  • diepe dwarse buikspieren.
  • rugspieren
  • zijbilspieren
  • bekkenbodem

 

Door het optimaal trainen van deze spiergroepen kan het lichaam in evenwicht en beschermd tegen externe krachten, de dagelijkse en/of sportieve activiteiten uitvoeren.  De conditietraining is duidelijk een uitstekend alternatief als vervanging van een straattraining die een aantal risico’s met zich meebrengt zoals een sportletsel (beenvliesontsteking b.v.)slechte weersomstandigheden en een niet te onderschatten verhoogd risico op een ongeval.