Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Conflict rond overuren gemeentepersoneel overschaduwt Dijlelanddag

dinsdag 24 mei 2011

Dit weekend vindt in het park de Dijlelanddag plaats. Een dikke tweeduizend man wordt verwacht voor een toeristische happening met heel veel animatie, eten en drinken.
 
Wie die dag niet zal werken, zijn de arbeiders van de gemeente. Zij weigeren nog langer extra overuren te doen voor dergelijke activiteiten. De discussie hierover is al een paar weken bezig en het bestuur had de arbeiders tot vorige vrijdag de tijd gegeven om zich vrijwillig te melden om toch te werken. Hierop kwam echter geen positieve reactie.  
 
De regeling rond het compenseren van overuren op zon- en feestdagen is nog niet zo lang aangepast en veel minder interessant dan vroeger, waardoor het enthousiasme ver te zoeken is.  Elk uur zondagwerk wordt vandaag gecompenseerd met een uur ‘recup’ en een bruto uurloon. Vroeger was dat twee uur ‘recup’.
 
Anderzijds is er ook de constante druk op de overuren zoveel mogelijk af te bouwen met het risico op verlies.
 
Volgens de arbeiders hebben zij geen probleem met overuren voor de winterstrooidienst, noodsituaties, druivenfeesten enz. maar de vele extra activiteiten , na een zware winter, zijn er te veel aan. Ook zij houden aan hun zondag.
 
Het gemeentebestuur heeft eerst getracht om dit probleem op te lossen door vrijwilligers in te schakelen en te vergoeden volgens het vrijwilligersstatuut (30 EURO per dag), maar dat idee werd snel afgevoerd. Ook voor de animatie (toneelverenigingen enz.) zijn immers vrijwilligers ingeschakeld en daar is geen vergoeding voor voorzien.
 
Het laatste bericht is dat een interim-bureau is ingeschakeld om de gemeentearbeiders te vervangen. Na de turbulente staking van  14 februari is dit het tweede
conflict in korte tijd. Volgens de arbeiders is de verstandhouding met de directe oversten en het gemeentebestuur ver zoek en is een oplossing ver weg.
 
Hopelijk worden tijdig voldoende interims gevonden om de Dijlelanddag op de best mogelijke manier te laten doorgaan.

Klik hieronder voor het volledige programma van de Dijlelanddag.

BijlageGrootte
PDF icon programma Dijlelanddag 2011_0.pdf272.52 KB