De magische woorden zijn uitgesproken: de lichtstoet gaat door!

maandag 02 jun 2014

Maandag 2 juni - De kogel is door de kerk. Vanavond op een korte vergadering is beslist dat de lichtstoet 2014 doorgaat. Een tiental verenigingen hebben toegezegd deel te nemen. Hieronder de tekst van het feestcomié:
 
Op 23 maart hielden de organisatoren van het Druivenfestival een informatieavond met als doel: het redden van de jaarlijkse lichtstoet. Met grote glimlach kondigden ze maandag aan dat de 40ste lichtstoet van Hoeilaart wel degelijk zal doorgaan.
 
"Het is indrukwekkend om te zien dat zoveel mensen de lichtstoet een warm hart toedragen," zegt comitévoorzitter Erwin Gysens, "Onze initiatieven om de stoet te redden, hebben ons geen windeieren gelegd. Met negen praalwagens in het vooruitzicht van deze 40ste editie mogen we zonder twijfel spreken van hét jaar van de lichtstoet.”Het is al een hele tijd geleden dat er zoveel wagens uitreden.  De laatste jaren boerde dat aantal achteruit tot het vorig jaar het extreme minimum van drie wagens bereikte. 
 
Het publiek zal moeten wachten tot zaterdag 20 september om de lichtstoet te bewonderen. Tot dan staan de deelnemers en de organisatie nog voor enkele uitdagingen. Samen zullen ze het reglement herbekijken en eventueel aanpassen. De organisatie zal de groepen ondersteunen onder de vorm van coaches en materiaal.
 “We willen er op die manier voor zorgen dat iedereen zich goed voelt bij zijn deelname. Want dit mag geen eenmalig hoogtepunt zijn in de lichtstoetgeschiedenis,” weet Erwin Gysens ons te zeggen. 
 
De deelnemers die tot nu toe hebben toegezegd zijn:De Blauwe Vinken, Chiro, Davidsfonds met Soulstep en Hoeilander, Promillekes, Toneelgroep Reintje, Scouts, Sint-Clemensschool, Steenbergstraat en Van Caudenberg Transport. Deelnemers zijn nog altijd welkom en kunnen zich inschrijven via cultuur@hoeilaart.be