Dimitri Peyskens uiteindelijk derde in Ronde van Namen

maandag 11 aug 2014

Maandag 11 augustus - Uiteindelijk werd Dimitri Peyskens, onze Hoeilaartse eliterenner bij Lotto-Belisol derde in de Ronde van Namen. Op de website van zijn supportersclub vinden we het volgende verslag van de laatste beklimming: de Citadel in Namen.  Op woensdag 7 augstus won hij al, meer dan verdiend, de eerste rit, van Namen naar Doische, 157 km in weer en wind

Ploeg van leider Cordeel controleert de koers
 
Na de beklimming van de côte d'Anseremme zagen we een kopgroep van een achttal renners. Niet ongevaarlijk want hierbij zaten vier goed geklasseerde renners, Sibrecht Pieters, Joeri Calleeuw, Dimitri Claeys en Gerry Druyts. Hun voorsprong was maximaal 55" en dat bleek net voldoende om Sibrecht Pieters virtueel in het geel te zetten. Vastgoedservice-Golden Palace vond het dan welletjes en meteen werd de achtervolging ingezet. Nog voor het binnenrijden van Ciney (100 km) werden de vluchters gegrepen. Vanaf dan hielden zij het tempo vooraan heel strak.
 
Jimmy Janssens loopt in de val
 
Op de voorlaatste beklimming van de dag rijden enkele renners weg, Jimmy Janssens (2de in de stand) kon zich niet meer bedwingen en trekt in de aanval, hij loopt 14" uit maar zou nog voor de klim naar de Citadel worden bijgehaald door 17 achtervolgers met daarbij ook Dimitri en alle andere favorieten. Daar was Jimmy zijn rol meteen uitgespeeld, gegokt en verloren !
 
Citadel geeft zijn geheimen prijs
 
Leider Sander Cordeel zet de anderen meteen onder druk en trekt ten aanval, enkel Joeri Calleeuw is bij machte het verschroeiende tempo te volgen. De anderen proberen nog de kloof te dichten maar bijten hun tanden stuk. Dimitri heeft het moeilijk en kan enkel aanklampen. Toch geeft de ex geletruidrager niet op zodat hij zijn derde plaats kan behouden. Het was nipt maar het lukte. Dimitri dankte achteraf nogmaals zijn ploegmaats van Lotto-Belisol die in zeer ondankbare omstandigheden deden wat ze konden voor hem. Laten we ook niet vergeten dat het allemaal jonkies waren die hier enorm veel van zullen opsteken. Voor lotto-Belisol was deze Ronde van Namen trouwens een groot succes. Met de overwinning van Dimitri in Doische, de gele en groene trui op dag twee en drie en de 3de plaats in de eindstand en de tweede plaats van Dries Van Gestel in de vierde rit, mogen en zijn ze heel tevreden.
 
Een welverdiende rust is nu meer dan welkom voor Dimitri want de afgelopen 12 dagen zat hij 10 dagen in competitie (Tour Alsace & Tour de Namur) en deed hij telkens mee tot het einde voor de overwinning. Nogmaals een dikke proficiat voor deze twee geweldige weken.