Een avond Chopin

maandag 22 nov 2010

Omdat net tweehonderd jaar geleden Frederic Chopin werd geboren, is 2010 uitgeroepen tot het Chopinjaar. Wij vonden het belangrijk om deze verjaardag ook in Hoeilaart te vieren met een prachtig pianoconcert, gebracht door drie toppianisten, verbonden aan de Academie voor podiumkunsten Hoeilaart - Overijse - Tervuren. Zij brengen eeen eerbetoon aan deze unieke componist. 
 
Stéphane De May behaalde het hoger diploma Piano aan de Ecole Normale A. Cortot de Paris en het diploma van Solist aan het Conservatorium van Rotterdam. Daarna rondde hij zijn vorming af met het hoger diploma Kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Mons en wel met felictaties van de jury. 
 
John Gevaert startte op zevenjarige leeftijd met piano aan de Gemeentelijke Muziekschool van Kampenhout. In 2007 voltooide hij zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij studeerde bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. Sindsdien vervolmaakt hij zich aan het Conservatorium van Amsterdam. 
 
Michel Stas begon zijn pianostu-dies aan de Academie van Overijse en daarna aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Sinds 1993 behaalde hij verscheidene prijzen bij diverse internationale pianowedstrijden. In combinatie met zijn huidige functie als directeur van de Gemeenschapsacademie voor Woord en Muziek Overijse-Hoeilaart-Tervuren, is Michel Stas op het podium actief als solist, chambrist en als gewaardeerd begeleider van vocale en instrumentale ensembles.
 
Dit concert is samenwerking van Davidsfonds Hoeilaart en de Academie voor Podiumkunsten, met de medewerking van de cultuurdienst Hoeilaart.
 
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de cultuurdienst, Mimi’s Optiek en AD Delhaize. Reserveren kan bij Mia Soret, 02 657 07 68, Davidsfonds@hoeilander.be