Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Eerste schooldag! Scholen bereiken hun maximum (enkele foto's)

maandag 02 sep 2013

Maandag 2 september - Beide basisscholen hebben vandaag (voorlopige cijfers) 1159 kinderen ingeschreven. Daar komen in de loop van het jaar nog zo'n 100 kleuters bij in de instapklas. Voor het Groene Dal is dat 160 + 40 kleuters en 374 leerlingen. Voor de Sint-Clemensschool 225 + 60 kleuters en 400 leerlingen. Wie zijn kleuter nog niet heeft ingeschreven, zal een andere school moeten vinden. De scholen hebben hun maximum bereikt.
 
Het Groene Dal heeft 48 leerkrachten, 2 administrieve medewerkers, 1 directeur en een werkman. Sint-Clemens heeft 46 leerkrachten, 10 personeelsleden, 3 administratieve medewerkers, een administrieve directrice (administratief) en een directeur (pedagogisch).
 
In beide scholen trek de trend zich door dat na het vijfde studiejaar een aanzienlijk aantal leerlingen de school verlaat. Dat zijn vooral anderstaligen.
 
Wat de taalverhouding betreft, er een lichte stijging. Zo hebben 52% van de kleuters een anderstalige ouder en 50% van de leerlingen. De grote meerderheid van de kinderen wonen in Hoeilaart.Het Groene Dal heeft tijdens de vakantie vooral geïnvesteerd in multimedia, een vernieuwde kleuterspeelplaats met podium en zestien klassen werden opgefrist.
Bij Sint-Clemens werd de kleuterspeelplaats overspannen, kwam er een zittrap en een hellend vlak en werkt alle sanitair voortaan op regenwater.Beide scholen zijn blijgezind aan het nieuwe schooljaat begonnen, sommige kinderen en mama's met een traantje maar dat viel al bij al mee.