Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Els Uytterhoeven beslist zelf of ze blijft!

dinsdag 13 aug 2013

Dinsdag 13 augustus - De in alle media aangekondigde vergadering van het schepencollege is gisteren doorgegaan zonder schepen Els Uytterhoeven. Zij is voor enkele dagen naar het buitenland om tot rust te komen na de internationale mediastorm van vorige week. Voorzitter Johnny Kumps verklaarde gisteren op RingTV dat de schepen zelf, en niemand anders, zal beslissen of er voor haar nog plaats is in de Hoeilaartse politiek. Wettelijk bestaat er trouwens geen enkele mogelijkheid om haar te ontslaan.
 
Het schepencollege zou haar tijdelijk of definitief haar bevoegdheden kunnen ontnemen, maar dat lost op zich niets op, aangezien ze dan ruim vergoed zou worden om niets te doen. OpenVLD mag dan wel drie zetels op overschot hebben in de gemeenteraad, een conflict met schepen Uytterhoeven zou die absolute meerderhed snel kunnen doen slinken, wetend dat er de voorbije maanden al twee andere OpenVLD-leden in bepaalde dossiers de meerderheid niet hebben gevolgd. Op die manier zou de meerderheidssteun van ProHOEILAART onverwacht snel noodzakelijk worden, waar die totnutoe zuiver symbolisch was.
Binnen OpenVLD klinken er ook stemmen om Els Uytterhoeven uit de partij te zetten, maar om dezelfde redenen, lijkt dat geen aannemelijk scenario.
 
Hoe het in de toekomst verder moet, blijf dus voorlopig nog een groot vraagteken. Misschien brengen de komende weken wel raad. De volgende gemeenteraad is uitgesteld tot 23 september. Tegen die datum zullen we ook weten wie de nieuwe voorzitter wordt ter vervanging van ontslagnemend oud-schepen Jean-Pierre Maeyens. Klaas Geers neemt zijn plaats in als gemeenteraadslid maar ProHoeilaart blijkt niet langer geïnteresseerd om de voorzitter te leveren. Dat mandaat zou dus ingevuld worden door een OpenVLD’er.