Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Gemeente verwaarloost eigen serres

vrijdag 10 sep 2010

Het gemeentebestuur van Hoeilaart heeft eind vorig jaar een site met een aantal serres aangekocht. Sindsdien wordt deze site niet meer bewerkt, noch onderhouden. Voor de nog weinig overgebleven serristen is niets zo ergerlijk als te moeten vaststellen dat er her en der in het landschap nog vervallen serres staan. Dat zijn immers ideale broedplaatsen voor allerlei ongedierte en voor ziekten die een echte bedreiging vormen voor de teelt van de Vlaamse-Brabantse tafeldruif.  Precies om die redenen hebben vorige gemeentebesturen, al het mogelijke gedaan om vervallen serres zoveel mogelijk te bannen. Het huidige Open VLD–PW-gemeentebestuur voert duidelijk een ander beleid.  Wie vandaag een bezoek brengt aan deze  'gemeentelijke' serres aan de Kelleveldweg, zal moeten vaststellen dat deze in een erbarmelijke staat verkeren. De ruiten zijn stuk, de druivelaars groeien door de serres heen en het onkruid tiert welig. Het gemeentebestuur heeft op dit vlak nochtans een voorbeeldfunctie. Het is hoog tijd dat iedereen hier zijn verantwoordelijkheid opneemt, dat de site opgeruimd wordt, dat de serres, waar dat nodig is, hersteld worden en dat ze hun oorspronkelijke functie weer kunnen opnemen.