Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

ge(ZIN) in Zoniën

dinsdag 12 okt 2010

Op 17 oktober, de laatste dag van de "week van het bos", krioelt het in het Zoniënwoud van de vreemde wezens. Wat ritselt daar hoog boven in de bomen? Klauter naar boven en maak kennis met echte boomklimmers! Verscholen tussen de bladeren zie je fantastische circusacts… . Tof!

Je kan natuurlijk niet op alle plekken tegelijk zijn, want het Zoniënwoud is echt wel groot. Kies daarom een van de vier ingangspoorten uit (Jezus-Eik, Tervuren, Groenendaal of Rood Klooster) en beleef er een ongeëvenaard bosavontuur. Wie toch alles wil meepikken, springt even op de gratis hop-on/hop-off bus, die je van de ene naar de andere toegangspoort brengt.
 
Je kan de dag beginnen met bijvoorbeeld een korte kabouterwandeling (voor de kleine voetjes) of een stevige tocht doorheen het hele bos. Kijk regelmatig eens naar boven. Je ziet dan niet alleen de reusachtige 'kathedraalbeuken', maar ook fantastische circusacts, hoog verscholen tussen de bladeren. Onderweg kom je zeker echte boomklimmers tegen. Klauter gerust zelf eens naar boven... als je durft. Gidsen vertellen je meer over de dieren die leven in de hoge bomen leven.
 
Bij Groenendaal waan je je plotsklaps in de middeleeuwen... In Jezus-Eik heeft Technopolis een wetenschapsshow en wetenschappelijke proefjes uit hun nieuwe interactieve tentoonstelling ‘Plantastisch’ opgesteld. Ook kan je tentoonstellingen over
bos en biodiversiteit bezoeken of luisteren naar een mooi dieren- of natuurverhaal.
Tervuren is dan weer de plaats waar je geniet van mooie klanken en zelf kunstig aan de
slag gaat. Bezoek de tentoonstellingen ‘Congostroom’ en ‘Independance’ in het Afrikamuseum of ervaar hoe zand tot leven komt in de magische wereld van de zandtovenaar. Ga je liever op (knutsel)avontuur met Jommeke? Kan ook! Oh, er is ook nog een optreden van De Planken en als het kriebelt moet je het sportieve wereldparcours zeker eens verkennen! Wie weet kom je voor de camera van Lieve Blancquaert terecht… 
 
Deze dag gaat door in samenwerking met de Gezinsbond.