Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

GROS doneert voor Filipijnen

woensdag 13 nov 2013

Woensdag 13 november - De Gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking van Hoeilaart trekt € 750 uit voor noodhulp aan de slachtoffers van de ramp op de Filipijnen. De Belgische organisatie Geneeskunde voor de Derde Wereld beschikt al jaren over professionele contacten met instellingen ter plaatse die momenteel een crisiscentrum opzetten op het centraal gelegen Filipijnse eiland Cebu. Van hieruit zal men hulpgoederen naar de zwaar getroffen provincies Samar en Leyte brengen. Deze twee oostelijke eilanden en ook de westelijk gelegen streek Capiz worden omschreven als arme gebieden waar de burgers geen vluchtmogelijkheden hadden om aan de uitzonderlijk krachtige tyfoon Yolanda te ontsnappen. Ook zeven buurlanden in de regio zijn getroffen.
 
In veel westerse media wordt de tyfoon niet Yolanda maar Haiyan genoemd. Het was de zwaarste storm van 2013 en een van de zwaarste stormen ooit. Volgens voorlopige schattingen zijn er in de eilandrijke regio duizenden mensen om het leven gekomen en is de materiële schade ongekend groot. De raad voor gezondheid en ontwikkeling CDH bereidt ter plaatse de hulp voor. Men zal voedselpakketten bezorgen aan families met rijst, conserven, suiker, olie, groenten, zout, gedroogde vis en gezuiverd water. Er worden ook geneesmiddelen voorzien zoals antibiotica, koortswerende middelen, pijnstillers en medicijnen voor huid, maag en luchtwegen. De hulpverleningsteams die CDH uitstuurde zullen er samenwerken met de lokale volksorganisaties.
 
Wie ook wil helpen kan doneren aan Geneeskunde voor de Derde Wereld op rekeningnummer BE15 0010 4517 8030 - BIC: GEBABEBB met de vermelding "gift noodfonds".