Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Hoeilaart landelijk ?

maandag 29 aug 2011

Dit is een persbericht van N-VA.
 
In de laatste Burgerkrant van Open VLD, uitgegeven net voor de vakantie, verklaart onze Burgemeester Tim Vandenput dat Hoeilaart een landelijke gemeente is en zal blijven, en hij doet dat aan de hand van enkele cijfergegevens. Hij beweert in het bewuste artikel dat het gemiddeld aantal toegekende verkavelingen in de periode 2007-2010 niet hoger ligt dan in de periode 1990-2006, namelijk 17 per jaar. Hij betrekt er ook de Vlaamse Studiedienst bij die deze cijfers zouden bevestigen.
 
Tegelijkertijd geeft hij de oppositiepartijen die deze cijfers in twijfel trekken een veeg uit de pan:  ‘... ze zouden beter eerst hun huiswerk maken alvorens verzinsels te verspreiden!’.  Straffe uitspraak van onze burgervader, zeker als je weet dat tijdens de gemeentelijke hoorzitting van 14 juni jl.  in zaal de Eekhoorn totaal andere cijfers werden vrijgegeven. Zo zouden er in de komende twee jaar maar liefst tweehonderd (200!) nieuwe woongelegenheden bijkomen. Dat zijn er tweehonderd bovenop de reeds eerder door ons gemeentebestuur (Open VLD en PW) goedgekeurde verkavelingen. Een ruwe schatting leert dat ons gemeentebestuur tegen het einde van haar legislatuur (eind 2012) ongeveer een driehondertal nieuwe woongelegenheden zal gecreëerd hebben.
 
Mooi ,denkt u? Toch niet! Heel wat van deze woongelegenheden zullen helemaal niet gaan naar onze Hoeilaartse bevolking, maar naar vaak anderstalige inwijkelingen. Heel wat verkavelingen werden namelijk uitbesteed aan projectontwikkelaars die wel aan hun portefeuille denken, maar niet echt bekommerd zijn om het Nederlandstalig karakter van onze gemeente. Bovendien is dit enorme aantal nieuwe woongelegenheden niet op maat van Hoeilaart. Er is nu al een wachtlijst voor de opvang van onze allerkleinste kinderen. Onze beide scholen zitten eivol en kunnen de toeloop van nieuwe kinderen niet meer aan.  Onze gemeentelijke wegen kreunen tijdens het spitsuur onder het verkeer en kunnen de toevloed van extra verkeersbewegingen niet verwerken. De parkings in het centrum en aan het station van Groenendaal staan tijdens werkdagen propvol . Plannen maken mag, maar trop is teveel!
 
N-VA Hoeilaart betreurt dat Open VLD cijfergegevens misbruikt om zo de Hoeilaarte bevolking een rad voor de ogen de te draaien. Wij willen nogmaals benadrukken dat N-VA Hoeilaart een beleid op maat wil. Beslissingen nemen die Hoeilaart en Hoeilanders ten goede komen, en niet te voordele van individuen of projectontwikkelaars.
 
Hoeilaart landelijk? Al zouden we het dolgraag beamen, maar neen, helaas niet. We leven in een verstedelijkte gemeente, en het gemeentebestuur moet er alles aan doen om het samenleven, het gemeenschapsleven in goede banen te leiden.  Nog meer de nadruk leggen op betaalbaar wonen in eigen streek, niet door steeds meer verkavelingen te creëren, wel door een goed en doordacht beleid te voeren.
 
Michel Joly
Afdelingsvoorzitter