Hoeilaart niet naar de finale van "De Slimste Gemeente"

dinsdag 12 mrt 2013

Dinsdag 12 maart - Onze Hoeilaartse ploeg met Hanna, Wannes en de burgemeester zal de titel van "Slimste Gemeente" niet veroveren. In de eerste aflevering van dit nieuwe quizprogramma op VIER was de gemeente Schoten een paar maten te sterk. Hoeilaart lag er na de eerste ronde uit en ook Gent met burgemeester Termont kon niet op tegen de prima spelende ploeg van Schoten met burgemeester De Veuster die zich zowel strategisch als inhoudelijk met voorsprong de sterkste toonde.
 
Leuk was het korte filmpje over Hoeilaart waar naar aloude traditie de concurrentie met Overijse aan de kaak werd gesteld. Misschien zelfs iets te duidelijk zoals je in het filmpje kan zien (klik hier). We hebben ook weer iets bijgeleerd: blijkbaar ligt de Welriekende Dreef tegenwoordig in Hoeilaart. In welke oorlog zouden wij dat stukje grond van Overijse veroverd hebben?
 
Al bij al was deze "Slimste Gemeente" een vlot programma maar geen hoogvlieger en haalt het ook qua humor zeker het niveau niet van "De Slimste Mens".
Voor Hoeilaart zit het avontuur er in ieder geval al op.