Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Hoeilaartse jongeren te gast op "Missio in alle kleuren" te Vilvoorde (enkele foto's)

maandag 29 sep 2014

Maandag 29 september - Jongeren uit vele Vlaams-Brabantse parochies, en dus ook uit onze gemeente, zakten zaterdag af naar school Technov in Vilvoorde voor de negende editie van de Missiodag. “Missio in alle kleuren” wordt ieder jaar georganiseerd voor alle vormelingen. Na de vorige edities in Mechelen, Leuven, Halle en Diest, waren de jongeren en hun begeleiding dit jaar te gast in Vilvoorde.
 
Het stadscentrum van Vilvoorde werd zaterdag overspoeld door tweeduizend 12-jarigen die zich voorbereiden op hun communie of vormsel. Hoeilaart was goed vertegenwoordigd met 32 vormelingen en 6 begeleiders.
  
Het thema van deze dag was: ‘Zalig!’
 
Tijdens de Wereldjongerendagen in Rio riep Paus Franciscus de jongeren op om de zaligsprekingen als leidraad te gebruiken voor hun leven. Jezus prijst in zijn bergrede mensen die door hun houding en/of hun daden een betere wereld (de hemel op aarde) mogelijk maken. Tijdens de Missiodag probeerde men de jongeren dan ook mee te geven dat als christenen het verschil kunnen en moeten maken …
  
In de loop van de dag trokken de vormelingen in 3 groepen door de Zennestad naar de vijf werkwinkels waar telkens iets werd aangeboden wat te maken heeft met geloof of bijbel, met interculturele uitwisseling of met engagement voor een betere wereld: een initiatie Afrikaanse percussie (trommels zijn/waren in Afrika een communicatiemiddel), iemand die vertelde over jongeren die zich inzetten voor ouderen in woonzorgcentra, een werkwinkel die iedereen liet bewust worden van hoe weldoend stilte kan zijn, een kennismaking met de protestantse kerk …
 
Ook monseigneur Leon Lemmens deed mee. In de Onze Lieve Vrouwekerk vertelde hij vol geestdrift over de diepe betekenis van het vormsel. Bij de start en het slot kwamen alle jongeren van Vlaams-Brabnat telkens samen op de speelplaats van school Technov waar ze nog eens konden ervaren dat zij niet de enige jongeren zijn die hun communie of vormsel doen: ze waren er met velen samen….