Jeugd redt andermaal de eer van TC De Jonge Wingerd

maandag 01 aug 2011

1 augustus - Net zoals vorig jaar kan TC De Jonge Wingerd 2 titels vieren op het eigen tornooi, met dank aan de jeugd. Rutger Vranken wist op overtuigende wijze zijn finale in Jongens 16 te winnen. Hij gunde zijn tegenstrever, Ruben Vandyck, in elk set amper 1 spelletje. Samen met zijn halve finale plaats in EH6 kunnen we Rutger zonder enige twijfel uitroepen tot dé clubrevelatie van het tornooi. Hiermee is hij trouwens toe aan zijn tweede tornooizege van het seizoen, na zijn eerdere overwinning in Jongens 16 bij TC Tip-Top uit Oostduinkerke.
 
De tweede tornooiwinst voor De Jonge Wingerd kwam er dankzij Nicolas Maurin (foto) in EH6. Met 2 keer 6-2 kon hij buiten verwachting vlot de maat nemen van Maxime Depasse. Nicolas is het voorbije jaar blijkbaar niet alleen enorm gegroeid maar heeft hij ook op tennisvlak enorme progressie weten te maken.
 
In een drukbijgewoonde EH35 1 finale speelde Dirk Vandemeulebroucke verdienstelijk mee met topfavoriet Pierre Godfroid. Pierre liep aanvankelijk makkelijk uit tot 3-0, maar daarna sputterde de motor even. Dirk kon milderen tot 3-2 en meegaan tot 4-3, waarna Pierre het uitmaakte met 6-3. In set was zijn meesterschap duidelijk met 6-2 als gevolg.

In de finale van EH35 3 was de eerste set gelijkopgaand tussen Alain Van Hove en Luc De Wyngaert. Luc won de tie-break met 7-4. Ook in de tweede set éénzelfde gelijkopgaand spelbeeld tot 3-3. Daarna liep Luc uit
tot 5-3. Alain kon nog milderen tot 5-4, maar het volgende spelletje was er teveel aan.
 
Ook Alex Stroobants mocht aantreden in de finale van EH45 2, maar moest omwille van een eerder opgelopen spierscheur forfait geven.
Op zaterdagmorgen had Eline Pollentier als allereeste van De Jonge Wingerd mogen aantreden in een finale. In EM16 3 waren slechts 3 inschrijvingen, waardoor Eline meteen in de finale stond. Ze verloor deze echter in twee sets van Indra Ausloos: 6-1, 6-4.
Ook Florian Barbier speelde zijn finale in EJ14 3 reeds op zaterdag. De eerste set ging gelijk op en eindigde op tie-break. Hier moest Florian de rol lossen en verloor met 7-2. De veer bleek
gebroken en Simon Robberechts won de tweede set simpel met 6-1.
 
Grote slokop qua aantal titels dit jaar was TC Lovanium uit Leuven. Zij behaalden maar liefst 8 titels en dit met slechts 19 deelnemers. Thomas De Meersman won zowel in de herenreeks EH4 als in EH5.
Verder behaalde Lovanium de titels bij de dames in ED2 en ED30 2, bij de heren in EH35 1 met monument Pierre Godfroid en in EH35 2, en tot slot bij de jeugd in Meisjes 14 en Jongens 16.
Daarna volgen TC Het Zeen uit Sterrebeek met 6 titels en TC Panorama uit Overijse met 3 titels. Panorama won de 2 hoogste herenreeksen, EH 2 en EH3, dankzij hun Braziliaanse jeugdtalenten. Klik hieronder voor de volledige uitslag.