Kevin Demaerschalk: “Al doende leert men” (bron: Auto News)

zaterdag 26 mei 2012

Kevin De maerschalk, onze HOeilaartse rallypiloot doet dit jaar vooral ervaring op in de Franse rally's. Op het verraderlijke asfalt van de Limousin legde de vertegenwoordiger van het RACB National Team beslag op de 30ste plaats, als elfde van deze manche van de Citroën DS3 Racing Trophy.
 
Op de website van hetmaandblad "Auto News" lazen we onderstaand artikel.
 
“Ik ben blij dat deze wedstrijd er op zit”, stelde Kevin Demaerschalk zaterdagavond in het gesloten wagenpark van de 46ste Rallye Limousin. “Het was opnieuw een heel lastige rally, waarin de weersomstandigheden een heel belangrijke rol speelden. We hebben heel wat problemen gehad, maar zijn toch aan de finish geraakt. En, nog belangrijker, we zijn geëindigd op een positieve noot, door de het verschil met de leiders in de Citroën Racing Trophy te verkleinen.”
 
Onze landgenoot kreeg inderdaad zijn deel van de pech te verwerken. “We verloren heel wat tijd door twee lekke banden en vier schuivers”, vatte de Belgische rijder samen. “Gemengde gevoelens dus, maar ik heb toch de indruk dat ik heel wat heb opgestoken. Vooral over de manier waarop ik het asfalt moet ‘lezen’. Zo werden we een paar keer verrast door de zwarte vlekken op het Franse asfalt. Ik geef het je op een briefje: in de regen lijkt het alsof je op zeep rijdt. En omdat de verkenningen in de zon werden afgewerkt, was het pas tijdens de wedstrijd dat ik voor het eerst met dat fenomeen werd geconfronteerd. Het leverde ons enkele mooie stijlfiguren op, soms tegen hoge snelheid. En net zoals vele anderen hadden we door de moeilijke weersomstandigheden wat lastige bandenkeuzes te maken. Soms stonden we op slicks in de regen of met regenbanden op droog asfalt. Maar al doende leert men, zeker? Wel, we hebben veel geleerd dit weekend!”
 
Een analyse die wordt bijgetreden door Geoffroy Theunis, Algemeen Directeur van RACB Sport. “Kevin is aan zijn eerste seizoen in het RACB National Team toe. Net om hem in actie te laten komen op parcours die heel verschillend zijn van de Belgische hebben we hem naar het Franse kampioenschap gestuurd. Dit keer verdiende hij zijn sporen op smalle en bochtige bergwegen. Het belangrijkste is dat hij aan de finish stond en dat zijn tijden tegen het eind van de wedstrijd in de buurt kwamen van de chrono’s van de leiders in de categorie.”