Knappe fototentoonstelling van Hoeilanders in Sohiecentrum (fotoalbum)

zondag 30 sep 2012

Zondag 30 september - Het opendeurweekend van het Davidsfonds, voor het eerst in het Felix Sohiecentrum, mag gerust een klapper van formaat genoemd worden. Voor de schitterende lezing, op zaterdag, van ereburger Steven Laureys, was de schouwburg volledig gevuld (meer dan 240 personen). Het aperitiefconcert met "The Kissingers" was onverwacht goed en trok een volle cafetaria ... en ook de boekenbeurs kende meer belangstelling dan ooit, net als de fototentoonstelling van de leden, met heelwat mooi werk. Hier de uitslag.
 
De officiële jury koos anoniem (de namen van de fotografen werden pas na de jurering toegevoegd, een stadszicht in Parijs, van de hand van Tim Van Assche, uit als beste foto. Een prachtig zwartwitwerk van Line Van Assche: "baby op deken" werd tweede, de "reiger in Hyde Park" van Karel Van Assche werd derde, de "Eekhoorn in verso" van dezelfde fotograaf werd vierde en Youri Vandervaeren won met "liggende baby" de vijfde prijs. 
 
De publieksjury, er werden meer dan 100 deelnameformulieren ingevuld had vooral oog voor de grappige foto "Eekhoorn" van Karel Van Assche, gevolgd door een foto uit het Meivuurarchief van Hoeilander.be, Ilse van de Casseye behaalde de derde plaats met "toren in het moeras". 
De officiële jury, bestaande uit Jan Vanderstraeten, Ghislain Goossens en Sam Gilbert, had ook nog drie extra-prijzen: 

  • Prijs humor: Karel Van Assche
  • Prijs technische foto: Monique Vandervaeren
  • Prijs originaliteit: Michel Picone 
  • Prijs "goed gezien": Kevin Verhaegen

 

De publieksjury deelde ook nog enkele verdienstelijke prijzen uit:
 

  • Prijs voor originaliteit: Kevin Verhaegen
  • Prijs voor techniciteit: Hoeilander.be (KarelVA)
  • Prijs voor de artisticiteit: Michel Picone

 
In het fotoalbum vindt u de uitslag en alle foto's van de tentoonstelling.
 
Het Davidsfonds dankt iedere deelnemer. Een dikke proficiat aan de winnaars