Laat je houtafval hakselen door IJsedal!

maandag 05 mei 2014

Sinds april 2014 kunnen particulieren en bedrijven hun houtafval laten hakselen door IJsedal. De beschutte werkplaats in Overijse kocht een grote en mobiele houthakselaar aan. Wie een beroep doet op Ijsedal heeft minder containerpark kosten, kan het gehakselde hout hergebruiken en werkt mee aan de tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap.
 
Sinds januari 2014 kost het ettelijke euro’s om groen- en houtafval naar het containerpark te brengen. Met dit feit werd ook de Groenploeg van Ijsedal geconfronteerd die voorheen al het afval gratis naar het containerpark bracht. In 2013 gingen we bij meer dan 200 particulieren en bedrijven hagen scheren, bomen snoeien, gras maaien waardoor wij dagelijkse klanten waren van het containerpark.
 
Ijsedal besliste om te investeren in een houthakselaar en kan hierdoor haar dienstverlening uitbreiden. Bij klanten waar we hagen gaan scheren of bomen snoeien kan de houthakselaar meegenomen worden. Het versnipperde hout, de gebroken schors en de versneden bladeren kunnen als mulchlaag gebruikt worden of kunnen gecomposteerd worden.
Met het ter plaatse hakselen worden kosten vermeden voor de ophaling en verwerking van het snoeihout. Er moet niet meer naar het containerpark gereden worden. Ijsedal en de klant werken mee aan de afvalvoorkoming en het kringloop tuinieren.
 
Als de klant geen plaats heeft om het gehakselde materiaal te hergebruiken en als dit materiaal van goede kwaliteit is dan neemt de groenploeg het materiaal mee naar de werkplaats. Een braakliggend terrein naast de werkplaats kan gebruikt worden als tijdelijke opslagplaats. Particulieren of bedrijven die goed hakselhout willen kunnen dit dan in IJsedal kopen. Wij leveren ter plaatse.
 
Via deze nieuwe dienstverlening werkt Ijsedal verder aan de creatie van zinvolle arbeid voor personen met een arbeidshandicap. Ook wie zelf zijn tuinwerk uitvoert en dan een hoop snoeiafval liggen heeft kan een beroep doen op de diensten van IJsedal. "Wij komen dan langs en hakselen tegen een uurtarief ter plaatse".