Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Navelstrengbloed kan levens redden

zondag 02 mrt 2014

Reeds sinds 1995 geeft Hoeilaart een subsidie aan de Leuvense navelstrengbloedbank. Dit gebeurt op basis van het aantal afgestane navelstrengen door Hoeilaartse kersverse moeders. Navelstrengbloed afstaan vlak na de geboorte kan immers levens redden! Patiënten met een ziek beenmerg, door bijvoorbeeld leukemie of een andere bloedziekte, kunnen genezen door een transplantatie met navelstrengbloed.
 
Om nog méér moeders aan te zetten navelstrengbloed af te staan, ontwikkelde de Leuvense navelstrengbloedbank een app (= een programma voor tablet pc’s en smartphones) met informatie voor zwangere vrouwen. De app, die de naam LeuvenCord kreeg, is door iedereen gratis te downloaden.
Vandaag geeft Hoeilaart een subsidie van 200 euro per afgestane navelstreng aan de navelstrengbloedbank.
 
Meer info op http://www.uzleuven.be/navelstrengbloedbank.